


Lettukestien kuningatar! Lettukakku kohoaa korkeuksiin, kun täytät välit marjoilla, rahkalla ja kermavaahdolla
50 min
Lettukakku koostuu vinosta pinosta lettuja ja hauskasti liukuvärjätystä täytteestä. Erisävyisten marjojen värittämät kerrokset paljastuvat, kun leikkaat kakusta palan. Näitä lettukestejä ei kannata ohittaa!
Reseptin ainekset
10 annosta
Lettutaikina
3
munaa
8 dl
maitoa
4 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
suolaa
Täyte
2 dl
vispikermaa
1 tl
vaniljasokeria
1 prk (200 g)
kuningatarrahkaa
2 dl
mustikkasurvosta
2 dl
vadelmasurvosta
2 dl
mansikkasurvosta
(sokeria)
Pinnalle
mustikoita, mansikoita ja vadelmia
syötäviä kukkia (esim. pelargonin)
Lettukakku – ohje:
- Vatkaa munat kulhossa. Lisää puolet maidosta, sokeri ja suola. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Sulata voi. Lisää loppu maito ja voisula taikinaan. Sekoita uudelleen tasaiseksi. Näin taikinaan ei jää jauhopaakkuja. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.
- Paista letut voissa kuumalla pannulla kauniin värisiksi. Tai kinasta tulee 12 lettua (ø 20 cm).
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Soseuta tai murskaa marjat haarukalla erikseen omissa kulhoissaan. Mausta tarvittaessa sokerilla.
- Täytä lettujen välit ohuesti ensin mustikkasurvoksella, sitten kuningatarrahkalla, vadelma- ja mansikkasurvoksella sekä kermavaahdolla niin, että välit ikään kuin liukuvärjäytyvät tummasta vaaleampaan.
- Lusikoi loppu kermavaahto lettukakun pinnalle ja viimeistele marjoilla ja syötävillä kukilla.
Vinkit!
- Voit käyttää survosten tilalla marjahilloja tai tuoreiden marjojen ja hillon yhdistelmää.
- Katso myös ikisuosittu perinteisen lettutaikinan ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat